Om Oss

Nästan som hemma.

Vi vill att Du ska sova så där gott som om Du sovit hemma. En god natts sömn och en härlig frukost brukar göra susen när man är på resande fot. Och om man känner sig som hemma är det pricken över i:et. Det är lite så vi har tänkt här på Hotell Park. Mysigt, ombonat och nästan som hemma.

Vi som äger och driver Hotell Park tillsammans med vår personal heter Magnus och Anna. Vår historia startar på våren 2013, då blev Hotell Park en (stor) del av vårt liv. Vi har 13 rum och en frukostmatsal. Vi har sakta renoverat oss igenom huset och sommaren 2019 stod två nya rum klara, dessa ligger i en gammal lada som tidigare endast funkat som förvaring. Rummen har egen ingång och ligger på vår innergård, badrum och soffa nere och två sängar och tv på övervåningen.

För vissa kanske renovering innebär att slänga ut och köpa nytt. För oss handlar det snarare om att ta hand om, fixa till, hitta ny plats och endast köpa det som verkligen måste köpas. Lite som hemma så blir det en blandning av gammalt och nytt, älskat och bytt. Men sen måste vi såklart tapetsera, vi älskar att tapetsera vi älskar tapeter i största allmänhet och blommiga tapeter i synnerhet, så är det bara!

Huset byggdes 1881, vilket innebär att vi har en himla massa tjocka väggar som står där de står och inte låter sig flyttas på i första taget. Det har gjort att de flesta rummen är väldigt stora och rymliga, förutom ett endaste rum som är pyttelitet, men det har fortfarande allt som behövs för en god natts sömn, men i lite mindre format då.

Här finns knarrande golv, sneda väggar, blommiga tapeter och fönster som kan öppnas mot staden utanför. Hotellet ligger centralt i Västervik med direkt närhet till järnvägsstationen och vår mysiga stadskärna. Men också lite avskilt, du kan slå dig ner i vår trädgård med en bok och nästan glömma att du är mitt i stan. Havet som kännetecknar skärgårdsstaden Västervik finns tillgänglig för dig precis runt hörnet.

Hjärtligt välkommen ”hem” till oss!

Anna och Magnus Liljander

 

 

 

 

Hotell Park9.2RECOGNITION OF EXCELLENCE 2022